Nitrogen líquid

El nitrogen líquid, nitrogen pur en estat líquid a una temperatura igual o inferior a la seva temperatura d’ebullició a pressió atmosfèrica (-195,8°C) és l’element pur en estat líquid més utilitzat i més conegut per la societat. El nitrogen líquid és incolor i inodor, igual que en el seu estat gasós i les seves aplicacions són gairebé infinites en sectors molt diversos, des dels processos més complexes de la indústria farmacèutica fins a les cuines de grans xefs.

Nitrogen líquid

El nitrogen generalment es produeix industrialment mitjançant la destil·lació fraccionada de l’aire líquid, i un cop fabricat està en evaporació permanent a pressió atmosfèrica, de manera que si es vol conservar i transportar en estat líquid es requereix recipients especials amb aïllament al buit.

Els nostres tècnics comercials els poden oferir consell del recipient més adequat per a la seva aplicació; disposem de tota la gamma de recipients criogènics necessaris per a tot tipus d’aplicacions al voltant del nitrogen líquid, des de la crio-biologia fins a les aplicacions industrials, passant fins i tot per estris de cuina.

Nitrogen líquid per medicina

aplicacions

medicina

En el sector medicinal s’utilitza en criocirurgia i per crio-emmagatzematge. La criocirurgia funciona aprofitant la força destructiva de temperatures sota zero que produeix el nitrogen líquid sobre les cèl·lules. S’utilitza també en dermatologia pel tractament d’afeccions cutànies i altres lesions de la pell.

El crio-emmagatzematge, consisteix en la conservació de teixits a baixes temperatures, per mantenir i preservar la seva viabilitat, i poder ser utilitzat posteriorment en trasplantaments, conservació i reproducció assistida.

Poden contactar amb el nostre departament comercial per conèixer les rutes de distribució de nitrogen líquid de qualitat medicinal que realitzem setmanalment a tota la província de Girona.

Nitrogen líquid per alimentació

aplicacions

ALIMENTACIÓ

En el sector alimentari, l’aplicació més comú del nitrogen líquid es la congelació IQF (Individual Quick Frozen). El procés IQF permet ultracongelar cada peça de menjar de forma individual. D’aquesta manera, es garanteix una alta qualitat microbiològica i una conservació òptima del gust, valor nutritiu i textura dels aliments.

Gràcies a aquest sistema, els cristalls de gel que es formen dins les cèl·lules dels teixits són de dimensions molt reduïdes, de manera que s’evita la fractura de les parets cel·lulars que conformen els teixits de la carn o del peix. Així, en descongelar els aliments no es produeix un vessament de fluids i es conserven per tant totes les seves propietats, idèntiques a les d’un producte acabat d’elaborar.

Nitrogen líquid per restauració

aplicacions

RESTAURACIÓ

En el sector de la restauració, és un element cada vegada més utilitzat en l’alta cuina. El nitrogen líquid accelera la cocció i elimina processos bacterians, a més de permetre als cuiners estendre les seves possibilitats més enllà de la cocció per alta temperatura tradicional.

Una tècnica molt utilitzada en cuina és la cocció en fred, tant fent entrar el propi aliment en contacte directe amb el nitrogen, com a través d’algun recipient o estri transmissor de temperatura