Gel sec

Quan parlem de gel sec ens referim a l’estat sòlid del diòxid de carboni (CO2) a temperatura ambient. Les seves elevades capacitats frigorífiques i la seva peculiar característica de sublimar a pressió atmosfèrica i temperatura ambient el fan un element molt versàtil, que s’utilitza des de en la indústria química fins a la restauració i la cocteleria, passant per la creixent indústria de la distribució individual refrigerada.

Gel sec

Els seus usos més comuns són el de la refrigeració en processos i transports, pel seu alt poder frigorífic (150 Kfg/Kg), i el de la neteja criogènica, tot i que en els darrers anys la seva aplicació en processos de cuina i cocteleria ha estat molt creixent.

Els processos de neteja criogènica cada vegada són més acceptats com a eficaços en més sectors industrials; en el sector alimentari, per exemple, s’ha demostrat com a mètode de neteja que ajuda a la prevenció d’avaries en la maquinària i el compliment de les exigències higièniques, ja que es poden utilitzar pellets fabricats amb CO2 de qualitat alimentaria. En altres sectors industrials com el de l’automoció o la injecció de plàstics, entre molts d’altres, també és un procés cada vegada més popular per la multitud d’avantatges tant en la prevenció d’avaries com en la millora del rendiment de la maquinària.

El Gel Sec es produeix i distribueix en formats diversos: pellets de 3 mm. de diàmetre, Nuggets cilíndrics de 25 mm. de longitud, pastilles, blocs. Dues vegades a la setmana realitzem rutes de distribució de gel sec per tota la província de Girona, i si és necessari podem programar entregues sota comanda.