Gasos alimentaris
Els gasos alimentaris, tot i que no els veiem, formen part de les nostres vides quotidianes. Són els que conformen la coneguda atmosfera modificada o atmosfera protectora, i que permeten la conservació de manera natural dels aliments envasats, preservant-los de la oxidació generada per l’oxigen atmosfèric i actuant com a agents conservants naturals, allargant la seva vida útil entre 2 i 5 vegades segons el tipus de producte.

Atmosfera protectora
Els gasos que intervenen en l’envasament MAP són pocs, però les diferents composicions per satisfer les necessitats de conservació de cada producte són gairebé infinites. Les solucions de la gamma Sanfresh® de Nippon Gases® en atmosfera protectora comprenen des de gasos purs fins a mescles de gasos quaternàries dissenyades expressament per a un producte concret.
L’envasament en atmosfera protectora permet a fabricants i petits productors d’aliments allargar la vida dels aliments de manera molt significativa, fent que puguin arribar a mercats normalment inabastables i ser capaços de regular els seus estocs amb molta més facilitat sense necessitat de conservants químics, a més d’optimitzar el volum dels envasos, minimitzant així el consum de plàstic. Seleccionar la mescla de gasos adequada per a l’envasament d’aliments no sempre és tan senzill com triar una combinació que s’hagi demostrat òptima per a allargar el temps de conservació d’un producte similar, cada aliment, segons la seva procedència o processament, requerirà una mescla de gasos única.
L’equip tècnic d’AGR disposa de l’experiència i les capacitats per ajudar-los a escollir, o dissenyar, la mescla de gasos alimentaris ideal per la conservació del seu producte.

GASOS ALIMENTARIS PER
CARNS VERMELLES
En carns vermelles fresques, on l’objectiu és mantenir el color de la oximioglobina i evitar el creixement dels patògens, evitant al màxim la oxidació dels greixos, és molt important trobar el punt òptim d’oxigen en la mescla i treballar sempre amb una component de CO2 com a element bacteriostàtic essencial.
En les carns menys vermelles com el conill o el xai, les mescles que podem necessitar dependran molt de la alimentació de l’animal, i normalment seran menys riques en oxigen, i a vegades ternàries.

GASOS ALIMENTARIS PER
PRODUCTES CURATS
En productes curats, l’objectiu és preservar el producte de la deshidratació superficial, mantenir els colors característics de cada producte acabat de tallar i evitar les alteracions enzimàtiques i la preservació fungistàtica. Per això és molt important la presència de CO2 en l’atmosfera protectora.

GASOS ALIMENTARIS PER
PRODUCTES AVÍCOLES

GASOS ALIMENTARIS PER
PEIXOS I MARISC
Els peixos i el marisc són uns dels aliments més delicats i de difícil conservació; immediatament després de la seva captura ja hi ha perill de pèrdua de qualitat i descomposició. El seu PH neutre és el causant de crear la condició ideal per a la formació de micro-organismes i enzims especials que influeixen negativament en el sabor i l’olor.
La refrigeració a prop dels 0°C és l’element essencial de la seva conservació, però la conservació en atmosfera protectora d’almenys un 20% de CO2 en peixos d’alt contingut en greix i percentatges elevats d’O2 en el cas de peixos pobres en greixos i crustacis frena de manera dràstica el creixement de bacteris i evita la decoloració.

GASOS ALIMENTARIS PER
FRUITES I VERDURES
